Essentiële olie bij zelfvertrouwen en conflicten

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 09:18

Ik kreeg een vraag over welke olie je kan inzitten bij emoties en spanningen waarbij je stress ervaart door conflicten, je moeilijk voor jezelf op durft te komen om ruzies en conflicten te voorkomen.

 

Voor zelfvertrouwen ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb mezelf weten te veranderen van een onzeker kind (dat het liefst onzichtbaar was zodat niemand iets zou komen vragen) naar een vrouw die voor zichzelf opkomt en haar mening durft te geven.

 

Als eerste belangrijk punt is het nodig om van jezelf te houden.

 

Want hoe kan jij nu opkomen voor een persoon die jij onbelangrijk vind, nietig, niets betekend, lelijk, dik, dom,…

Juist, dat vind je niet de moeite waard. Denk nu eens terug aan je kindertijd, of aan een kind van 6 jaar.

Wat zou je doen als ze deze onrechtvaardig behandelen, pesten, uitsluiten,… Ik zou hier voor opkomen, het kind verdedigen.

 

Wel dat kind zit nog steeds in jou. Kijk eens naar jezelf in de spiegel. De persoon die je daar ziet is de moeite waard, enig en uniek. Je hoeft niet de slimste, de knapste of de beste te zijn. Jij bent goed zoals je bent.

 

Van jezelf houden is erg belangrijk. Hierbij kan de olie Grapefruit je goed bij helpen, eventueel met de affirmatie: “Ik hou van mijn lichaam”. Grapefruit kan helpen met de acceptatie van je eigen lichaam.

 

Ik kan hier nog uren over praten, maar dat ga ik nu niet doen, wil jij graag meer weten? Vraag dan mijn pdf bestand “groeien in zelfvertrouwen” aan. Dit bevat 18 tips, die echt werken. Er zitten er vast wel enkele bij die ook bij jou kunnen helpen.

 

Een tweede belangrijk punt is houding. Wil jij iets meedelen, doe dit dan op volgende manier.

  • Sta rechtop, benen iets uit elkaar, denk eventueel aan een boom, krachtig en sterk. Hou je hoofd rechtop.
  • Praat in de ik-vorm, praat duidelijk.

 

Doe je dit op deze manier dan kom jij al goed voor jezelf op.

 

Olie die hier bij kan helpen is StressAway, deze helpt mij eraan te herinneren dat ik rustig in en uit moet ademen, en rustig moet praten.

 

Lavender kan helpen om de waarheid uit te spreken, denk eraan gebruik de ik-vorm zodat de andere persoon zich niet meteen aangevallen voelt.

Ook Raven is een olie die kan helpen om je gevoelens naar de buitenwereld te uiten. Deze olie kan ook kracht geven.

 

Nu een belangrijk punt: de reactie van de ander. Hoe deze persoon de boodschap aanneemt en wat hij er mee doet ligt bij de persoon zelf. Neemt hij het aan? Krijg je gelijk? Of komt er toch het conflict die jij liever uit de weg wou gaan?

 

Conflicten, niemand houdt ervan maar soms is het nodig. De vrede bewaren, ja, dat kan, indien je hier zelf geen hinder van ondervindt.  

 

Maar merk jij dat een bepaald gedrag je stoort en jij hier ongelukkig van wordt dan zal een conflict nodig zijn.

Ga dan niet je excuses aanbieden maar blijf rustig in de ik-vorm verder praten.

 

Orange vind ik hier dan ook weer een goede olie bij. Orange kan helpen om voor een goed humeur te zorgen. Ideaal dus om op een moment dat jij je goed en vrolijk voelt te gaan praten. Vertrek je al uit een kwade bui dan is de kans groot dat je gaat roepen en de ik-vorm vergeet.

 

Orange zorgt ook voor creativiteit. Met een beetje humor kan je ook al bepaalde zaken gaan verwoorden. Orange kan ook helpen bij stress en verdriet.

Orange kan de ik-kracht versterken.

 

Purification kan helpen om boosheid en conflicten te kalmeren.

 

Hoe kan je deze olie nu gaan gebruiken. StressAway doe ik in een roll on, hier vind ik even ruiken aan de olie al genoeg, omdat ik dan automatisch de link leg aan rustig worden, ik ga dan op mijn ademhaling letten.

Diffuus de olie van je keuze.

 

Valor is ook een goede olie om je zelfvertrouwen te vergroten. Deze kan zorgen voor een goede gronding, jezelf in je kracht zetten.

Tea Tree kan helpen om oude wonden los te laten en om gevoelens van schaamte en schuld los te laten.

Oregano kan dan weer voor moed, kracht en veiligheid zorgen, deze kan de angsten voor afsluiting en kwetsbare gedachten laten gaan.

White Angelica kan helpen bij bewustwording van onze eigen krachten en loslaten van negatieve gevoelens.

Pine kan helpen bij het herstellen van zelfvertrouwen.

Ook Geranium, Rosemary, peppermint, Frankincense, Tangerine, Cedarwood… (te veel om op te noemen) kunnen helpen.

 

Denk eraan, oefenen neemt tijd in beslag, verwacht niet meteen wonderen. Fouten maken is menselijk en hoort erbij. Maar elke stap die jij neemt om voor jezelf op te komen is een stapje vooruit.

 

Aarzel niet om vragen te stellen, je doet mij er zelfs plezier mee want ik hou ervan om mijn kennis en tips met je te mogen en kunnen delen.

 

Groetjes,

Annick

 

 

Kindercoach Annick

Essentiële olie voor kind en omgeving

Reactie plaatsen

Reacties

Holsteens silvie
3 jaar geleden

Super bedankt voor de mooie uitleg ga hier zeker veel tips uit kunnen gebruiken xcc

Wendy
3 jaar geleden

Ik zou graag de tips ontvangen! Lieve groetjes Wendy